O nama

Dječji vrtić ˝Gradac˝ je osnovan 1997.g. Centralni vrtić nalazi se u Gradcu, a područni vrtić u Drveniku.

Misija našeg vrtića je odgojiti samostalno, radoznalo, kreativno dijete koje je sposobno razumjeti i prihvatiti sebe i druge putem igre čiji dar i užitak nikad ne prestaje. Kroz provedbu različitih programa usmjereni smo razvoju dječjih potencijala, poštivanju dječjih prava i uvažavanju individualnih interesa i potreba djece. Svojim djelovanjem pružamo potporu obitelji i pridonosimo razvoju roditeljskih kompetencija i doprinosimo razvoju društvene zajednice.

Naša vizija je vrtić kao mjesto rasta i razvoja svakog pojedinca u poticajnom okruženju. Djeci želimo puno zaigranosti , roditeljima roditeljsku sreću, zaposlenima kvalitetu odnosa, prijateljima i suradnicima zadovoljstvo u suradnji s nama.

Za više informacija i sve upite, molimo Vas da nas kontaktirate.

 

Stručnjaci kažu sljedeće:
Djeca se moraju igrati, kako bi razvila svoje spoznajne sposobnosti i motoričke vještine i učila o društvu i svom mjestu u njemu.

Djeca razvijaju društvene vještine družeći se sa svojim vršnjacima. Ona uče što su to pravila, kako se donose te što su pravda i pravednost.

Uče surađivati i dijeliti. Razvijaju samopoštovanje uspješnim rješavanjem izazova, družeći se s drugom djecom i savladavajući osobne, tjelesne, intelektualne i društvene izazove.

Frost i Jacobs, 1995.